Pages

peace

hahaha

1

Monday, 3 April 2017

Pelita Nasi Kandar Caj RM15 Cuci Muntah Mabuk

Pelita Nasi Kandar Tampil Perjelas Isu Cas RM15 Cuci Muntah Caj MabukSejak beberapa hari lalu menjadi viral di laman sosial kononnya restoran nasi kandar Pelita Jalan Ampang telah mengenakan cas RM15 kepada pelanggan yang anaknya muntah.

Gambar sekeping resit yang memaparkan cas itu telah berlegar di media sosial sehingga mencetuskan kemarahan netizen yang tidak berpuas hati.


Rupa-rupanya apa yang disebarkan berkenaan adalah fitnah dan tidak betul, menurut pihak Pelita nasi kandar, sebenarnya yang muntah berkenaan adalah seorang pelanggan dewasa yang dibawah pengaruh alkohol.

Pelanggan berkenaan telah muntah  di dalam pinggan dan meja menyebabkan pekerjanya perlu mencuci muntah tersebut.

Mereka menegaskan tidak mengenakan sebarang cas jika yang muntah itu adalah seorang kanak-kanak seperti yang tersebar di media sosial.

Seorang lelaki telah tampil menyatakan rakan kepada teman wanitanya telah termuntah ketika berada di restoran berkenaan dan tampil membuat penjelasan.


Menurut beliau, rakan teman wanitanya itu sekadar bergurau memuatnaik gambar berkenaan ke Facebook untuk dikongsikan kepada rakan-rakannya namun telah dicuri oleh seseorang dan memanipulasi gambar resit berkenaan.

Beliau menegaskan, pihaknya tidak pernah sama sekali memfitnah pihak Pelita nasi kandar, tetapi gambar telah dimanipulasi oleh orang lain dengan memuatnaik gambar dan kepsyen dengan tujuan memburukkan.

ERUL FACEBOOK FANS, KLIK SINI--> ERUL AF9

No comments:

Post a Comment